Welke fotoserie past bij mij?

Jouw antwoord: Ik wil graag dat mijn foto’s openbaar te zien zijn.

Bedankt! Als fotograaf ben ik erg blij met mensen die het leuk vinden wanneer hun foto’s gepubliceerd worden. Bedenk wel dat als je eenmaal toestemming hebt gegeven voor publicatie van jouw foto’s, ze voor de rest van jouw leven op internet te vinden zullen zijn.

Twijfel je nog of dit wel de juiste keuze is? Dan is het verstandiger om te kiezen voor de optie waarbij je zelf controle houdt over jouw foto’s.

TFP of exposed worden?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen het leuk vinden wanneer hun (naakt)foto’s online worden getoond.

TFP

Het meest gebruikelijk is TFP (Time for Photo). Dit is een gratis samenwerking tussen model en fotograaf. Vooral wanneer iemand ambities heeft om fotomodel te worden, is het gebruikelijk om middels TFP ervaring op te doen. Kort gezegd komt het er op neer dat jij mij toestemming geeft voor publicatie van de foto’s en in ruil daarvoor ontvang jij de foto’s voor eigen gebruik.

Beginnende fotografen bieden TFP aan als laagdrempelige manier om ervaring op te doen. Ervaren fotografen, waar ik mezelf toe reken, bieden soms TFP aan om hun portfolio uit te breiden.

Op de TFP pagina staat beschreven voor welke thema’s ik op dit moment op zoek ben naar modellen. Wanneer je denkt een serieuze kandidaat te zijn voor een van mijn TFP thema’s, kom ik graag met je in contact. Het is wel nodig dat je een paar duidelijke, recente foto’s van jezelf meestuurt. Hoe maatschappelijk incorrect het ook is, in de fotografie word je puur op je uiterlijk beoordeeld…

Exposed worden

Vooral binnen de BDSM-wereld, maar ook daarbuiten, is het voor sommige onderdanige mannen een ultieme vorm van vernedering om compromitterende foto’s op internet te laten zetten. Dit heet exposed worden. In een contract verklaar je dat het jouw eigen wil is exposed te worden.

 

Wat is jouw keuze? 

A. TFP

B. Exposed

C. Ik weet het nog niet

D. Ik houd toch liever zelf de controle over mijn foto’s

 

<<< terug naar het begin