Een fotoserie kan overal gemaakt worden. Maar wellicht vind je het prettiger om in je vertrouwde omgeving thuis foto’s te laten maken. Ook buitenlocaties zijn (als het weer meewerkt) erg leuk voor het maken van een fotoserie. Hieronder een aantal suggesties.

Locatie 1: Studio Osdorp

In Amsterdam-Osdorp heb ik een eigen ruime studio met aparte kleedruimte. Er zijn verschillende achtergronden en in combinatie met professionele flitsers is het mogelijk om de belichting (en daarmee de sfeer) van de foto helemaal te controleren. Bijzonder aan de studio is dat de ruimte extra hoog is, waardoor nog meer speciale lichteffecten mogelijk zijn.

De studio is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (tram lijn 1 vanaf CS of Lelylaan, halte Ecuplein). Met de auto snel bereikbaar vanaf de snelwegen A4, A9 of A10. Gratis onbeperkt parkeren voor de deur.

Studio Amsterdam Osdorp - www.fotoserie.net

Locatie 2: Bij jou thuis

Om de fotoserie een persoonlijk karakter te geven, kunnen we ook bij jou thuis fotograferen. Afhankelijk van de stijl van fotografie die je wenst, is het wel nodig om voldoende vrije ruimte te hebben. Dus wanneer je erg klein behuisd bent, is dit waarschijnlijk niet de beste optie.

Bij mooi weer kunnen we ook bij jou in de omgeving ook nog buiten foto’s maken (wellicht beschik je over een mooie tuin?)

Diverse buitenlocaties

In en rond Amsterdam zijn zeer vele buitenlocaties die een prachtig decor kunnen vormen voor een fotoserie. Het industriƫle erfgoed in Amsterdam Noord, de natuur van het Amsterdamse Bos of langs de vele grachten en parken in de stad. Maar ook strand, duinen, zee, meren, bollenvelden, enzovoort behoren tot de mogelijkheden.

Deze website heeft ook nog leuke suggesties: www.fotolocaties.eu