Een fotoserie kan overal gemaakt worden. Maar wellicht vind je het prettiger om in je vertrouwde omgeving thuis foto’s te laten maken. Ook buitenlocaties zijn (als het weer meewerkt) erg leuk voor het maken van een fotoserie. Hieronder een aantal suggesties.

Fotostudio

Tot 2022 woonde ik in Amsterdam en had daar een eigen studio. Sinds 2022 woon ik bij Bergen op Zoom. Helaas heb ik hier geen eigen studio tot mijn beschikking.

Er zijn diverse (commerciële) exploitanten van fotostudio’s. Bij sommige kun je al voor twee uurtjes terecht, wat voor een korte fotoserie een prima tijd is. De meeste fotostudio’s hanteren een huurperiode van minimaal een halve dag. Omdat het nog best lastig is deze studio’s te vinden, heb ik een lijst gemaakt: Fotostudio’s te huur in Nederland en Vlaanderen.

Wanneer je zelf een lege ruimte hebt, kan daar ook prima een fotostudio van gemaakt worden. De lampen en andere attributen heb ik beschikbaar. Helemaal ideaal is het wanneer een wand helemaal egaal van kleur is zonder deuren of andere onderbrekingen. Deze lege ruimte zou wel minimaal circa 4 x 5 meter groot moeten zijn.

Bij jou thuis

Om de fotoserie een persoonlijk karakter te geven, kunnen we ook bij jou thuis fotograferen. Afhankelijk van de stijl van fotografie die je wenst, is het wel nodig om voldoende vrije ruimte te hebben. Dus wanneer je erg klein behuisd bent, is dit waarschijnlijk niet de beste optie.

Bij mooi weer kunnen we ook bij jou in de omgeving ook nog buiten foto’s maken (wellicht beschik je over een mooie tuin?)

Buitenlocaties

In het hele land zijn vele locaties te vinden die een prachtig decor kunnen vormen voor een fotoserie. De mogelijkheden zijn onbegrensd. Om het denken alvast in gang te zetten:

 • (naturisten)strand, zee en duinen
 • stadspark
 • bos
 • natuurgebied
 • verlaten fabrieksterrein
 • centrum van de stad
 • recreatiegebied
 • een rustige plek waar (bijna) geen mensen komen

 

Deze website heeft ook nog leuke suggesties: fotolocaties.eu

Industrieel erfgoed en urbexlocaties

Zeker voor kinky shoots zijn industrieel erfgoed en verlaten, vervallen panden zeer gewilde fotolocaties. Helaas ken ik op dit moment in Nederland geen locatie waar we terecht zouden kunnen. Ken jij wel zo’n locatie, dan kom ik daar graag naar toe om een mooi fotoserie te maken!

Heb je een suggestie voor dit soort locaties? Neem a.u.b. contact met me op!

Buitenlocaties voor naaktfoto’s

Wist je dat je in Nederland bijna overal naakt mag zijn, zolang de plek daar maar voor geschikt is? Als overtuigd naturist merk ik dat veel mensen hier niet van op de hoogte zijn. Daarom heb ik op mijn website over naturisme een artikel geschreven over Naturisme en de wet in Nederland.

Dit betekent dat we voor gewone en artistieke naaktfotografie op veel plaatsen terecht kunnen. En zeker als het om kunstzinnig werk gaat, is er veel mogelijk. Het overwinnen van onze eigen schaamte om naakt gezien te worden, is waarschijnlijk het grootste obstakel.

In de praktijk kies ik er vaak voor om naar een afgelegen gebied of officiële naturistenlocatie te gaan, zoals een (rustig) naaktstrand. Op het naaktstrand van IJmuiden/Bloemendaal heb ik bijvoorbeeld al vele fotoseries gemaakt. Dit strand is erg breed en zelfs in de hoogzomer nooit extreem druk.

Fotolocaties in de regio Bergen op Zoom / Antwerpen

Hieronder een overzicht van locaties in de regio waar ik woon. Voordeel is dat de reiskosten die ik in rekening moet brengen dan heel laag (of zelfs nihil) zijn.

De komende tijd worden meer locaties toegevoegd

Tips voor het maken van een fotoserie op een buitenlocatie

Als we een datum en locatie hebben afgesproken, is het tijd om een goede voorbereiding te treffen. Hier alvast een paar tips:

 • Neem niet te veel kleding mee. Maximaal 1 sporttas is echt genoeg.
 • Neem alleen kleding mee waarvan je zeker weet dat je daarin gefotografeerd wilt worden.
 • Trek een stevige lange broek en stevige schoenen aan. Voor sommige locaties moeten we soms door hoog gras met brandnetels en bramen heen. En blubber is ook niet uitgesloten.
 • Zorg dat je goed bent uitgerust. Met photoshop is veel mogelijk, maar als je vermoeide ogen hebt, kan ik dat niet op een geloofwaardige manier “herstellen”. (Tenzij je er graag als een Barbiepop uit wilt zien….)