Informatie Fotoserie

Je eigen fotoserie

Leuk hoor, al die vakantiefoto’s en kiekjes met je mobieltje. Als je eens echt een keer goed op de foto wilt staan, laat je je persoonlijke fotoserie maken! Deze ervaring als fotomodel moet je meegemaakt hebben… al is het maar eens in je leven!

Voor wie?

Iedereen kan een fotoserie laten maken. Ik heb veel ervaring met het fotograferen van jongens en mannen in alle leeftijden. Het maakt verder niet uit of je dun of dik bent. Iedereen heeft wel iets wat hij aan zijn lichaam zou willen veranderen. Goede fotografie legt juist de nadruk op die facetten van jezelf waar je het meest tevreden over bent.

Wat krijg je?

Je kunt kiezen uit verschillende fotoseries. De kortste duurt een half uur en de langste duurt vier uur. Je kunt ook met meerdere personen tegelijk een fotoserie laten maken. Zie voor een overzicht van de diverse mogelijkheden de prijslijst.

Een fotoserie bestaat altijd uit (heel) veel foto’s. Na afloop van de shoot worden alle foto’s gecontroleerd. Alle slechte foto’s worden direct weggegooid. Zo nodig worden foto’s gecorrigeerd voor uitsnede en belichting. Je ontvangt alle geslaagde foto’s in hoge resolutie via wetransfer.com.

Desgewenst ontvang je ze ook in een gratis geheim online album. Zo kun je de foto’s ook op je telefoon bekijken zonder ze allemaal eerst te hoeven downloaden.

Wanneer je naast keurig brave portretfoto’s ook nog wat ondeugender foto’s laat maken, kan ik de levering van de foto’s splitsen in twee delen. Dan krijg je ook twee aparte geheime online albums. Op die manier hoef je niet bang te zijn dat jouw iets te spannende foto’s per ongeluk door de verkeerde mensen worden gezien.

Wat is de kwaliteit?

De foto’s zijn digitaal, van hoge kwaliteit (gemaakt met een professionele camera, Canon EOS 5Ds). Je kunt er perfecte poster-afdrukken van maken. De foto’s worden altijd in kleur gemaakt. Desgewenst krijg je kopieën van alle foto’s in zwart-wit.

Bij sommige fotografen krijg je alleen foto’s in een lage resolutie en moet bijbetalen als je een hoge resolutie wilt. Bij Fotoserie.net krijg je direct de foto’s in hoge resolutie waarmee je zelf mooie afdrukken kunt bestellen.

Kunnen die foto’s ook op internet?

Je ontvangt de foto’s in hoge resolutie voor het maken van goede afdrukken. Voor sommige (verouderde) websites zijn die bestanden te groot. Dat is geen enkel probleem, want voor die sites stuur ik je graag verkleinde bestanden toe. Die worden wel geaccepteerd. Ook dit is een gratis service.

En vind je het uploaden van een foto op een website lastig? Dan help ik je daar ook graag bij.

Wat voor foto’s zijn er mogelijk?

Alle stijlen van fotografie zijn mogelijk: chique gekleed, casual, glamour, tijdens het uitoefenen van je werk of hobby, samen met je huisdier, enzovoort. Regelmatig word ik ook gevraagd om naakt, erotisch en/of kinky foto’s te maken. Meer info daarover op de pagina naakt/erotisch.

Bepaal vooraf wat voor soort foto’s je wilt hebben en waarvoor je de foto’s wilt gebruiken. Als je niet goed weet hoe je het moet omschrijven, kun je wat voorbeelden meenemen van hoe je graag in beeld gebracht wilt worden. Nog beter is wanneer je deze voorbeelden vooraf naar mij mailt, zodat ik eventuele extra voorbereidingen kan treffen.

Waar worden de foto’s gemaakt?

In 2022 ben ik verhuisd van Amsterdam naar Bergen op Zoom. Helaas heb ik hier niet de beschikking over een studio en ook in mijn woning kan ik helaas geen mensen ontvangen voor het maken van foto’s.

We kunnen een fotoserie op een buitenlocatie maken of bij jou thuis. Of wanneer je beschikt over een andere binnenlocatie, kunnen we daar ook naar toe gaan.

Ik beschik over professionele apparatuur voor studiofotografie, dus op een binnenlocatie met stroom en voldoende ruimte kan een tijdelijke studio gemaakt worden.

Mijn werkgebied is heel Nederland, België en de rest van Europa.

Kijk voor meer mogelijkheden op de pagina locaties.

Hoe gaat de fotoshoot in zijn werk?

Via e-mail en of telefoon hebben we contact gehad en een afspraak gemaakt.

Om mooie foto’s te krijgen, is het belangrijk dat jij je prettig en op je gemak voelt. Voor we gaan fotograferen neem ik graag de tijd om elkaar een beetje te leren kennen. Dan bespreken we ook wat voor soort foto’s we gaan maken en hoe het allemaal in zijn werk zal gaan. We bekijken de kleding die je hebt uitgezocht en eventuele voorbeelden ter inspiratie die je hebt verzameld.

Tijdens de shoot laat ik je regelmatig zien wat de resultaten van de foto’s zijn. Ik zal verschillende stijlen van belichting gebruiken zodat je een gevarieerde serie foto’s krijgt.

Na afloop van de fotoshoot heb ik nog wel tijd nodig voor de nabewerking van de foto’s. Je ontvangt de resultaten binnen enkele dagen via wetransfer. (Zie hierboven bij “wat krijg je”).

Na ontvangst van de foto’s kun je op je gemak een selectie maken van jouw meest favoriete foto’s. In Photoshop ga ik hier desgewenst nog verder mee aan de slag. Dit is dan het echte retoucheren en eventuele creatieve uitspattingen.

Wanneer we de fotoshoot bij jou thuis doen, is het wel slim om vooraf na te denken over welke plekken je als decor wilt gebruiken. En om de kleding die je wilt gebruiken klaar te leggen. En denk ook aan het weghalen van dingen die je liever niet op de foto’s terug ziet komen, zoals persoonlijke zaken, familiefoto’s, enzovoort.

Wanneer we naar een buitenlocatie gaan, is het slim om een doek mee te nemen waarop je kunt staan tijdens het verkleden.

Samen met een andere man op de foto

Regelmatig krijg ik de vraag van alleenstaande mannen of ik iemand kan voor een duo-fotoshoot. Het antwoord staat hier.

Discretie en privacy

Discretie en privacy staan hoog in het vaandel en worden absoluut 100% gegarandeerd. Hoe? Dat staat op de pagina discretie en privacy.

Wat kost het?

Een fotoserie kan al gemaakt worden vanaf 149 euro. Kijk voor alle mogelijkheden op het prijzenoverzicht.

Heb je andere wensen? Neem dan contact op. Je kunt alles vragen. Soms zeg ik wel eens “nee, dat kan niet”, maar dat komt niet vaak voor!

Hoe kan ik een afspraak maken?

Heb je interesse om een fotoserie te laten maken? Op de contact-pagina kun je zien op welke tijden we kunnen afspreken. Via e-mail of telefoon spreken we vervolgens datum, tijd en locatie af. Hiervan ontvang je een schriftelijke bevestiging.

Drempelvrees, koudwatervrees of andere ongemakken?

Het komt regelmatig voor dat mensen zich niet op hun gemak voelen voor de camera. Bij het maken van een fotoserie houd ik daar altijd rekening mee. Door in het begin ruim de tijd te nemen voor ontspanning en vervolgens een paar proefopnames te maken, kun je rustig aan de omgeving en mij als fotograaf wennen. Na afloop zul je merken dat het toch niet eng was en eigenlijk ook gewoon leuk om een keer te doen. Al verschillende mensen zijn teruggekomen voor een tweede fotoserie!

Als je het prettig vindt, kunnen we vooraf altijd telefonisch contact hebben, waarna je pas beslist of je een afspraak maakt. Gebruik a.u.b. het contactformulier om telefoonnummers uit te wisselen.