privacyBij een fotoshoot geef je jezelf aardig bloot. Soms ook letterlijk. Daarom staan privacy en discretie bij mij boven in het vaandel.

Vertrouwen is goed

Basis voor een goede samenwerking is wederzijds vertrouwen. Ik beloof dat jouw foto’s nooit onder ogen komen van iemand anders, tenzij jij daar uitdrukkelijk toestemming voor hebt gegeven.

Als je mijn naam Erik Verheggen googelt, zul je zien dat veel zakelijke klanten mij een 5-sterren waardering geven. Deze goede reputatie wil ik natuurlijk graag behouden. Op de pagina De fotograaf stel ik me uitgebreid voor, zodat je weet met wie je in zee gaat.

… zekerheid is beter!

Maximale zekerheid dat jouw foto’s enkel en alleen in jouw bezit blijven, is ook mogelijk. Namelijk door direct na afloop van de fotoshoot de foto’s op jouw computer of laptop te zetten, waarna ze van mijn geheugenkaart worden gewist. Dit laat ik je dan ook duidelijk zien en bevestig dit desgewenst op papier.

Het is ook mogelijk om de foto’s op jouw eigen Compact Flash of SD kaart te maken. Op die manier heb je de volle 100% zekerheid dat alleen jij over de foto’s beschikt. Hierdoor is nabewerking van alle foto’s niet meer mogelijk. Maar ook daar is een oplossing voor. Je kunt mij later altijd nog een paar foto’s toesturen voor de nabewerking.

Schriftelijke bevestiging

Bij een TFP shoot wordt altijd vooraf besproken wat we wel en niet gaan doen. En wat er wel of niet met de gemaakte foto’s gedaan mag worden door jou en mij. Deze afspraken worden altijd schriftelijk vastgelegd.

Bij een betaalde opdracht sta ik jou (de opdrachtgever) geheel ten dienste. Jij bepaalt wat gefotografeerd moet worden en wat jouw grenzen zijn. In mijn portfolio heb je al gezien dat nagenoeg alles mogelijk is, zolang het maar wettelijk is toegestaan. Alleen bij hele extreem perverse idee├źn zal ik wellicht beleefd zeggen dat het mij te ver gaat. Daarom is het prettig als je van te voren aangeeft welke extreme wensen je wellicht hebt.

Standaard heb ik bij een betaalde opdracht GEEN toestemming om jouw foto’s openbaar te maken. Alleen na jouw uitdrukkelijke schriftelijke toestemming mag ik (een selectie van) jouw foto’s wel openbaar maken. Bijvoorbeeld om ze op een “expose me”-website te plaatsen.

Desgewenst leggen we de afspraken voor de betaalde opdracht ook vooraf schriftelijk vast.

Respect

Ik spreek nooit over de mensen die ik heb gefotografeerd. En ik laat alleen foto’s van anderen zien, waarvoor expliciet toestemming is gegeven. Je contactgegevens worden nooit aan derden verstrekt en ik verstuur nooit ongevraagde mailings of spam.

Alle correspondentie wordt vertrouwelijk behandeld. Foto’s die je meestuurt zullen niet aan derden getoond worden.

Als gay fotograaf weet ik hoe belangrijk respect, discretie, privacy en vertrouwen zijn. Je kunt op me rekenen! Daarmee wordt jouw fotoserie hopelijk een hele prettige ervaring met resultaten waar je nog jarenlang met plezier naar terugkijkt en aan terugdenkt.

Heb je nog vragen over discretie en privacy? Stel ze gerust!