Het mannenlichaam in zijn meest natuurlijke vorm blijft mij fascineren. Het is van een schoonheid waar ik niet op uitgekeken raak. Juist wanneer alle versierselen zijn verwijderd en enkel het pure, naakte lijf over blijft.

Het universele naturistensymboolHelaas hebben maatschappij en cultuur het naakte lichaam verbannen. Als overtuigd naturist probeer ik een bijdrage te leveren aan het normaliseren van onze natuurlijke, blote verschijningsvorm. Zo ben ik lid van de Nederlandse Federatie Naturisme en actief betrokken bij de promotie van het Universele Naturistensymbool.

Ook door het artistiek fotograferen van naakte mensen probeer ik een bijdrage te leveren aan het normaliseren van ons blote zelf.

Veel mensen associëren bloot een op een met seks. Puriteinse landen, religies en bedrijven houden dit in stand en versterken dit bovendien. Kijk maar naar de beperkingen die YouTube, Facebook en Instagram hebben als het gaat om het tonen van de vrouwelijke tepel. Zelfs een foto van borstvoeding vinden ze al onacceptabel. (Om die reden gebruik ik tegenwoordig hoofdzakelijk Twitter en MeWe als social media).

Julian Nailuj

 

Jouw artistiek naakte fotoserie

Bovenstaand verhaal is maar om aan te geven dat een naakt lichaam voor mij een inspiratie is om mooie artistieke foto’s van te maken. En ik weet ook goed dat veel mannen zich erg geremd voelen om zich uit te kleden in het bijzijn van anderen. Laat staan om daar dan ook nog eens foto’s van te maken….

Als dit voor jou ook het geval is, geef dat vooral aan als je contact met me opneemt om meer informatie te vragen of om een afspraak te maken voor een fotoshoot.

Voorbereiding

De voorbereiding voor het maken van een naakte fotoserie is heel eenvoudig. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je alle haren zo hebt bijgewerkt (of juist niet) zoals jij het mooi vindt. En een schone onderbroek is ook wel een goed idee. 🙂

Om een idee te hebben van hoe jij graag in beeld gebracht wilt worden, is het het makkelijkst wanneer je online wat foto’s verzamelt die je mooi vindt. Dan gebruiken we die als uitgangspunt bij het maken van de foto’s. Wees daarbij wel een beetje realistisch, dus zoek natuurlijke foto’s en niet alleen maar foto’s van de heetste hunks met een super getraind lijf.

Locatie

Op een rustige buitenlocatie is het gewoon toegestaan naaktfoto’s te maken. (Zie www.artikel430a.nl). Desondanks voel je je wellicht toch wat prettiger wanneer we de foto’s op een officiële blootlocatie maken. Omdat fotograferen op zo’n locatie niet de bedoeling is, kan dat alleen op rustige momenten, of op een heel groot strand zodat we zeker weten dat de aanwezige naaktrecreanten niet bang hoeven te zijn stiekem gefotografeerd te worden.

Werkwijze

Grofweg zijn er twee verschillende methodes tijdens aan artistieke naaktshoot. Sommige modellen zijn erg comfortabel met direct bloot zijn. Zij trekken bij aanvang direct alle kleren uit.

De meeste mensen vinden het prettiger om de overgang naar compleet naakt zijn rustig te laten verlopen. Dan beginnen we bijvoorbeeld met het maken van een aantal portretfoto’s. Toch altijd makkelijk om te hebben, al is het maar om je LinkedIn profiel bij te werken.

Terwijl er foto’s gemaakt blijven worden, trek je rustig steeds wat meer kleren uit. En dat gaat op een speelse manier.

Kleding werpen

En voor je het weet, sta je helemaal in je natuurlijke pracht te gloren.

Vooraf hebben we al besproken tot hoe ver je wilt gaan. Veel mannen vinden het leuk om naast mooie portretfoto’s en artistieke naaktfoto’s nog wat verder te gaan. En dat is natuurlijk geen enkel probleem. Want zoals je wellicht al hebt gezien, is het ook mogelijk om erotische en zelfs kinky foto’s te maken.

Na afloop van de shoot krijg je de gelegenheid om direct foto’s te verwijderen als je achteraf vindt dat je misschien toch iets te ver bent gegaan. Maar je hoeft op dat moment nog niet te beslissen, want discretie en privacy zijn volledig gegarandeerd.

Discretie en privacy gegarandeerd

In het tijdperk van sexting en sextortion is het belangrijk dat jij volledige controle hebt over wat er met jouw foto’s gebeurt. Op de pagina discretie en privacy staat duidelijk hoe ik dat 100% garandeer.

Portfolio artistiek naakt

Genoeg gepraat. Deze foto’s geven een idee van de mogelijkheden van een artistieke naakt fotoserie.

Bekijk portfolio artistiek naakt.

Ga je toch liever wat verder?

Dat is ook zeker mogelijk! Lees en kijk dan op de pagina’s erotisch naakt of kinky.