Informatie Fotoserie

Je eigen fotoserie

Leuk hoor, al die vakantiefoto’s en kiekjes met je mobieltje. Als je eens echt een keer goed op de foto wilt staan, laat je je persoonlijke fotoserie maken! Deze ervaring als fotomodel moet je meegemaakt hebben… al is het maar eens in je leven!

Voor wie?

Iedereen kan een fotoserie laten maken. Ik heb veel ervaring met het fotograferen van jongens en mannen in alle leeftijden. Het maakt verder niet uit of je dun of dik bent. Iedereen heeft wel iets wat hij aan zijn lichaam zou willen veranderen. Goede fotografie legt juist de nadruk op die facetten van jezelf waar je het meest tevreden over bent.

Wat krijg je?

Je kunt kiezen uit verschillende fotoseries. De kortste duurt een half uur en de langste duurt vier uur. Je kunt ook met meerdere personen tegelijk een fotoserie laten maken. Zie voor een overzicht van de diverse mogelijkheden de prijslijst.

Alle foto’s krijg je binnen enkele dagen IN HOGE RESOLUTIE(!) toegestuurd via wetransfer of per post op DVD-ROM. Ter plekke kunnen afdrukken op ansichtkaartformaat gemaakt worden, zodat je direct resultaat ziet. Ook kun je na afloop desgewenst vergrotingen bestellen.

Wat is de kwaliteit?

De foto’s zijn digitaal, van hoge kwaliteit (gemaakt met een professionele camera, Canon EOS 5Ds). Je kunt er perfecte poster-afdrukken van maken. De foto’s worden altijd in kleur gemaakt. Desgewenst krijg je kopieën van alle foto’s in zwart-wit. Je ontvangt de foto’s IN HOGE RESOLUTIE(!)

Kunnen die foto’s ook op internet?

Naast de foto’s in hoge resolutie ontvang je van iedere foto een kopie in een kleiner formaat. Deze kleinere foto’s kun je gebruiken voor e-mail en internet. Bijvoorbeeld voor Facebook of een profiel op een datingsite.

Wat voor foto’s zijn er mogelijk?

Alle stijlen van fotografie zijn mogelijk: chique gekleed, casual, glamour, tijdens het uitoefenen van je werk of hobby, samen met je huisdier, enzovoort. Regelmatig word ik ook gevraagd om naakt, erotisch en/of kinky foto’s te maken. Meer info daarover op de pagina naakt/erotisch.

Bepaal vooraf wat voor soort foto’s je wilt hebben en waarvoor je de foto’s wilt gebruiken. Als je niet goed weet hoe je het moet omschrijven, kun je wat voorbeelden meenemen van hoe je graag in beeld gebracht wilt worden. Nog beter is wanneer je deze voorbeelden vooraf naar mij mailt, zodat ik eventuele extra voorbereidingen kan treffen.

Waar worden de foto’s gemaakt?

De foto’s kunnen in mijn studio (in Amsterdam Osdorp) of bij jou thuis worden gemaakt.

Verder kunnen we bij mooi weer ook buiten fotograferen, zolang het licht het toelaat. Wanneer je een speciale omgeving kent (zoals bijvoorbeeld een oud verlaten pand) is dat natuurlijk helemaal mooi.

Kijk voor meer mogelijkheden op de pagina locaties.

Hoe gaat het in zijn werk?

Om mooie foto’s te krijgen, is het belangrijk dat jij je prettig en op je gemak voelt. Daarom neem ik voordat we gaan fotograferen graag de tijd om elkaar een beetje te leren kennen, onder het genot van een kopje koffie/thee of wat fris. Dan bespreken we ook wat voor soort foto’s we gaan maken en hoe het allemaal in zijn werk zal gaan. We bekijken de kleding die je hebt uitgezocht en eventuele voorbeelden ter inspiratie die je hebt verzameld.

Studio

Studio Amsterdam Osdorp - www.fotoserie.netTijdens de shoot laat ik je regelmatig zien wat de resultaten van de foto’s zijn. Je kunt je omkleden in de aparte kleedruimte waar ook een grote spiegel staat. In de studio is er keuze uit verschillende achtergrondkleuren en ik zal verschillende stijlen van belichting gebruiken zodat je een gevarieerde serie foto’s krijgt.

Na afloop zet ik alle foto’s direct op de computer en kunnen we ze samen bekijken. Als je het wilt, kun je direct de foto’s op DVD-ROM mee naar huis nemen. Maar als je me nog wat langer de tijd geeft, optimaliseer ik alle foto’s voor belichting, contrast, kleur en uitsnede. Via wetransfer of een DVD-ROM per post stuur ik je de eindresultaten toe.

Thuis kun je vervolgens op je gemak je selectie maken van meest favoriete foto’s waar ik vervolgens met Photoshop nog mee aan de slag ga. Dit is dan het echte retoucheren en eventuele creatieve uitspattingen.

Bij jou thuis

In principe gaat het er bij jou thuis hetzelfde aan toe als in de studio. Ik neem mijn eigen laptop mee en daarop kunnen we de foto’s na afloop van de fotosessie direct bekijken. De verdere afhandeling gaat zoals hierboven (onder het kopje “studio”) beschreven.

Buitenlocatie

Bij een shoot op een buitenlocatie is het afhankelijk van waar we afspreken wat de mogelijkheden zijn om eerst nog rustig te praten of dat we direct aan de slag gaan. Meestal spreken we dan af dat je de foto’s (geoptimaliseerd zoals ook bij een studiosessie gebeurt) enkele dagen na afloop van de shoot ontvangt via wetransfer of op DVD-ROM per post.

Discretie en privacy

Discretie en privacy staan hoog in het vaandel en worden absoluut 100% gegarandeerd. Hoe? Dat staat op de pagina discretie en privacy.

Wat kost het?

Kijk voor een compleet overzicht van de mogelijkheden op het prijzenoverzicht. Heb je andere wensen? Neem dan contact op.

Interesse?

Heb je interesse om een fotoserie te laten maken? Op de contact-pagina kun je zien op welke tijden we kunnen afspreken. Via e-mail of telefoon spreken we vervolgens datum, tijd en locatie af. Hiervan ontvang je een schriftelijke bevestiging.

Drempelvrees, koudwatervrees of andere ongemakken?

Het komt regelmatig voor dat mensen zich niet op hun gemak voelen voor de camera. Bij het maken van een fotoserie houd ik daar altijd rekening mee. Door in het begin ruim de tijd te nemen voor ontspanning en vervolgens een paar proefopnames te maken, kun je rustig aan de omgeving en mij als fotograaf wennen. Na afloop zul je merken dat het toch niet eng was en eigenlijk ook gewoon leuk om een keer te doen. Al verschillende mensen zijn teruggekomen voor een tweede fotoserie!

Als je het prettig vindt, kunnen we vooraf altijd telefonisch contact hebben, waarna je pas beslist of je een afspraak maakt. Gebruik a.u.b. het contactformulier om telefoonnummers uit te wisselen.